Waar zijn verlaten gebouwen in Nederland?

Bestond er maar een kaart, map of een makkelijker manier om verlaten urbex locaties in de buurt te vinden. Het vinden van verlaten gebouwen in Nederland is niet makkelijk en bijna onmogelijk. Wanneer er een urbex locatie in Nederland is gevonden door andere fotografen die urbexen is de locatie al vrij snel niet meer toegankelijk of staat het te koop.

Betonfabriek Nederland Betonfabriek MBI | De fabriek is rond 2017 gesloopt en dus niet meer toegangkelijk.

Welke verlaten gebouwen mag je bezoeken?

Hier onder staan 3 locaties die mogelijk toegankelijk zijn in Nederland voor het maken van foto’s.Radio kootwijk

Maar welke verlaten gebouwen in Nederland mag je dan wel bezoeken? Radio kootwijk is een bekende locatie op de hoge veluwe. Wil je radio kootwijk bezoeken? Dan maak je de beste kans via de openmonumentendag.
Radio KootwijkRadio Kootwijk | Foto is van Paul Dijkshoorn

Zwembad Tropicana

Wie een beetje vindingrijk is maakt een goede kans om legaal fotos te maken bij zwembad tropicana in Rotterdam. Het is mij ook gelukt en hopelijk lukt het jullie ook, Tropicana Rotterdam.

tropicana rotterdam
Bunkers

Door heel Nederland staan er nog veel bunkers uit de tweede wereldoorlog. Er zijn bunkers waar een monument van is gemaakt en bunkers die nog in de oude staat terug te vinden zijn. Wil je een overzicht bekijken van alle bunkers in Nederland?
bunkerinfo.nl

Meijendal bunkerBunker in Meijendal

Is er een spookstad in Nederland?In Nederland is er geen spookstad. Maar net over de grens bij Nederland wel. De plaats Doel wat vlakbij Antwerpen ligt is een verlaten stad en zeer in trek als toeristische attractie. In Nederland bestaat er dus geen spookstad of zijn er enge verlaten gebouwen te vinden.

doel

Conclusie

Voor het fotograferen van verlaten gebouwen in Nederland is er weinig potentie. Persoonlijk vind ik dat erg jammer want ook in Nederland lijkt het mij fantastisch om de historie van verlaten gebouwen te registreren. Vaak krijg ik ook de vraag per email of ik een locatie in Nederland weet die toegankelijk is tegen betaling voor bijvoorbeeld een bruiloft fotoshoot. Helaas weet ik dat niet.

Wanneer je in Nederland toegankelijke verlaten locatie weet waar je tegen kosten foto’s mag maken, laat het dan in de comments hier beneden achter op de pagina.