Mooie graffiti door bekende artiesten bij Usine Skeleton

Een niet alledaagse urbex locatie is Usine Skeleton in België. Waarom? Omdat graffiti en urbex normaliter geen goede combinatie zijn, maar in dit geval wel! Een groot compliment aan het adres van de kunstenaar die ervoor heeft gezorgd dat de verlaten uitgeverij / drukkerij onder urbex fotografen interessant is geworden.

usine skeleton terrein

Het verkennen van Usine Skeleton

Bij aankomst op de locatie Usine Skeleton merk je als eerst op dat er niet veel meer over is van het gebouw en alles wat er op het verlaten terrein aanwezig is. Het betreden van het terrein ging gemakkelijk. Overal op het terrein kom je kunstwerken tegen van graffiti artiest Klaas van der Linden (bekend van de muurschilderingen van skeletten) en ROA, een bekende street art-kunstenaar in het schilderen van dieren. Over ROA is slechts weinig informatie te vinden.

Het fysiek beleven van de verlaten fabriek is intenser dan wanneer je er (online) foto’s van ziet. Ik geef daarom eerlijk toe dat ik er niet echt naar uitkeek om op deze locatie foto’s te maken. Achteraf gezien ben ik heel blij dat we de locatie Usine Skeleton toch hebben bezocht.

usine skeleton urbex

Wat is de historie van Usine Skeleton?

Het bedrijf is ontstaan tussen 1935 en 1948 als uitgeverij / drukkerij. Het was een succesvol bedrijf voor de Eerste Wereldoorlog. Het idee om een uitgeverij / drukkerij te beginnen komt doordat de eigenaar van oorsprong een fotograaf is. Hij wilde zijn foto’s wilde verkopen, voornamelijk als ansichtkaarten.
En een paar jaar voor zijn overlijden was er focus op het maken van etiketten. En na het overlijden van de toenmalige eigenaar richtte het bedrijf zich meer op industriële verdiensten. Het bedrijf heeft verschillende recessies meegemaakt en overleefd tot er een moment kwam dat het niet meer vol te houden was. Het gevolg was dat het bedrijf voor altijd zijn deuren moest sluiten. 

usine skeleton

Is de urbex locatie toegankelijk?

Ja, het was gemakkelijk om binnen te komen. Alleen weet ik niet of Usine Skeleton nog bestaat. Er zouden namelijk plannen zijn om de fabriek te slopen.

usine skeleton verlaten urbex terrein

Wat is de locatie van Usine Skeleton?

Het adres van Usine Skeleton kan ik niet bekendmaken. Dit doe ik om de locatie te beschermen voor mensen die niet goed omgaan met urbex locaties.

usine skeleton urban

Conclusie

Usine Skeleton heeft mij positief verrast. Zo zie je maar dat het fysiek beleven van een urbex locatie iets met je doet. Het is een leuke locatie; het is weer eens wat anders dan gebruikelijk. Er waren veel andere fotografen of hobbyisten aanwezig. Mooi dat we nog net op tijd alles op de foto hebben kunnen zetten voordat het pand wordt gesloopt.

verlaten locatie usine skeleton
usine skeleton kunst

usine skeleton in belgie

urbex usine skeleton

urbex fotografie

urbex exploration graffiti

Wat vind je van deze locatie en foto’s?