Usine Phil is een verlaten textielbedrijf in Frankrijk

Na een lange periode van inactiviteit zijn Roel, Jan en ik weer eens op pad gegaan voor het maken van urbex foto’s. Dit keer zijn we bij een verlaten textielbedrijf in Frankrijk uitgekomen, Usine Phil.

urbex Usine phil

Het verkennen van Usine Phil

Usine Phil is een redelijk grote urbex locatie. Het ligt naast een lange weg. Op de weg rijden niet veel auto’s waardoor we ongezien richting de fabriek konden lopen. We liepen snel naar een hek, over het terrein en toen kwamen we veilig binnen.

Helaas was er niet veel meer over van Usine Phil voor het maken van mooie foto’s. We zijn er snel doorheen gelopen en waren eigenlijk ook snel weer weg. Ondanks dat, heb ik in alle haast geprobeerd om een interessante fotoserie neer te zetten. Hopelijk bevallen de foto’s meer dan dat de locatie ons vermaakt heeft.

urbex exploration

Wat is de historie van de urbex locatie?

Hier is helaas niet veel over te vinden. Er was een plan uit 1829, dus rond de 20e eeuw is het pand gemaakt. Verder is er niets over te vinden. 

Usine phil abandoned

Is de urbex locatie toegankelijk?

Ja, zeer toegankelijk. Je hoeft je nergens druk over te maken. 

Usine phil in france

Waar is de locatie?

Een urbex locatie deel ik niet, ook niet via privé contact.  

Usine phil urbex exploration

Conclusie

Helaas was deze locatie niet de leukste plaats voor urbex fotografie. Usine Phil is helaas niet mijn meest favoriete locatie. Maar ondanks dat kan ik toch best tevreden zijn over het eindresultaat van de foto’s. En is er toch enig enthousiasme ontstaan toen deze klaar waren.

urbex factory in france
Usine phil urbex
Wat vind je van deze locatie en foto’s?