Een urbex locatie met vergaande auto’s en een oude stookkamer, Usine Justic

Het leuke van urbex of urbex fotografie is dat het iedere keer weer een uitdaging is om de locatie te vinden en er binnen te komen zonder op te vallen of gepakt te worden. Om de verlaten bussen, auto’s en de stookkamer te kunnen fotograferen bij Usine Justice ging dit net even anders dan gebruikelijk.

urban exploration

Het verkennen van Usine Justic

Het is zondag en er is weinig tot geen verkeer. Ook op de straten is het rustig waardoor je makkelijker ongezien ergens binnen kunt komen. We komen in de buurt van Usine Justic. In de verte zien we een leegstaand huis zo te zien zijn we op de juiste plek aangekomen. Wat bedoel ik daarmee? Wij hebben ook wel eens gehad dat er op een verkeerde plek waren en het geen urbex was en dat wil je voorkomen.

verlaten auto usine justic

Jan en ik lopen richting het huis langs geparkeerde auto’s. Er zijn muren zowel links als rechts van ons en zien naarmate we dichterbij komen een gesloten hek wat ervoor moet zorgen dat we het verlaten terrein niet kunnen betreden. Maar, aan de linkerkant van de muur houdt de muur op en we kunnen niet zien wat er zich achter de muur bevindt. Ik liep voorop en loop rustig langs de muur en kreeg zowat een hartverzakking.

usine justic urbex oud bus

Worden we betrapt, of niet?

HHet blijkt namelijk namelijk dat Usine Justice bewaakt wordt door de broer van de eigenaar. Deze broer is advocaat en zo is ook de naam van urbex locatie Usine Justic ontstaan. Ik weet niet of de broer daar nog woont maar op het moment dat wij er waren was zijn fysieke aanwezigheid een feit.
verlaten autos

Toen ik de broer bij de muur zag staan, schrok ik zo erg dat ik achteruit sprong. Ik was bang dat we betrapt waren ondanks dat we nog niet binnen waren geweest. We staan achter de muur, luisteren goed en horen het geluid van een autodeur die opengaat. Dat was voor ons het sein om ons zo snel mogelijk te verstoppen en de enige mogelijkheid was achter de geparkeerde auto’s.

usine justic verlaten auto

We rennen naar de auto’s, houden ons koest en en zien de vermoedelijke broer van de eigenaar van Usine Justice in zijn auto en hij rijdt – zonder ons gezien te hebben – weg. Dat scheelde niet veel! Toen hij uit het zicht was, deden we extra voorzichtig voor het geval er nog iemand aanwezig was op de locatie. Gelukkig kwamen we ongezien op het terrein en konden we heerlijk urbex foto’s maken.

usine justic urbex gele bus

Het verkennen van de verlaten urbex locatie

Voordat je bij de grote loods aankomt, passeer je het pand op het terrein met verschillende ruimtes en veel planten en onkruid wat niet meer wordt bijgehouden. Toen we in de verlaten loods waren, gaf dit een lekker gevoel. Dit zag eruit als een interessante fotografie locatie waar we wel een tijdje bezig zouden zijn met het maken van foto’s.

Er waren veel urbex auto’s, auto onderdelen, er waren verschillende ruimtes en een stookkamer in de vorm van een gezicht.

usine justic urbex fotografie

Is de urbex locatie toegankelijk?

Zoals jullie in de bovenstaande tekst konden lezen, is het terrein wel toegankelijk maar je moet wel goed opletten of er iemand aanwezig is die de locatie bewaakt!

usine justic urbex

Wat is de historie van Usine Justic

Helaas is mij niets bekend over de fabriek of opslag ruimte zelf.

usine justic in belgie

Wat is de locatie van Usine Justic?

De locatie is in België, maar waar kan ik helaas niet zeggen. Dit doe ik ter bescherming van de locatie tegen mensen die er niet respectvol mee omgaan.

usine du justic carnaval

Conclusie

Dit was de eerste keer dat ik op een locatie was waar veel vergaande auto’s waren. Daar zijn dan ook veel foto’s van gemaakt. De locatie was leuk om te bezichtigen op het gebied van fotografie en met het spannende avontuur erbij is het ook nog eens een leuk verhaal geworden.

urbex fotografie

oude verlaten bus
usine justic verlaten
oude bus usine justic
usine justic urbex verlaten auto

Wat vind je van deze locatie en foto’s?