Tapioca farm is oude boerderij, met veel vintage spullen

Yes het is weer zo ver, en dit keer staat Tapioca Farm op het schema. Dat moet wel een heerlijk dagje urbex foto’s maken worden, of toch niet?

Half 9 verzamelen, vroeg je bed uit en op weg naar België. Ditmaal samen met urbex guru Jan. Helaas kon Brian niet mee, ondanks dat de gedrevenheid om foto’s te maken 100% aanwezig was.

Tapioca farm is een verlaten boerderij in België. Er is weinig bekend over de geschiedenis, maar het is wel duidelijk dat er niemand meer woont. We kwamen aan bij de urbex locatie en gingen direct het terrein op, omdat het geen afgelegen urbex locatie is. De eerste ruimte waarin we terecht kwamen waren de koeienstallen, met daarin een vaste trap naar de zolder. Dit was grappig maar niet geweldig. Dus op zoek naar de ingang van het huis…..

farm tapioca

Eenmaal binnen sta je toch raar te kijken. Een ouderwetse verlaten boerderij, alles wat je ziet is oud en stamt uit de 19e eeuw. Eenmaal aangekomen in de huiskamer word je overvallen door een apart gevoel,… je bent in de woonkamer van een verlaten boerderij, war is de eigenaar? De stoelen staan er nog, kasten, accessoires, een grote theepot en nog veel meer. In de keuken kan nog gekookt worden en de voorraadkast zit ook vol met voedsel.

oude bril

Veel ongedierte, en beschimmeld voedsel

De slaapkamers zijn erg donker dus de camera lang open laten staan was een must, anders worden de foto’s echt te donker. Tijdens het fotograferen kom je er achter dat je niet de enige bewoner bent. Er leeft een kolonie mieren en de spinnen zijn er zo groot dat ze je aankijken tijdens het fotograferen. Alles zit vol met spinnenwebben en het idee dat er hier mensen hebben geleefd, geslapen, gewoond, gelachen en hebben gehuild geeft me een vreemd gevoel.
Tapioca farm is weer eens een ander soort urbex locatie. De conclusie is dat wij de boerderij een toplocatie vinden en blij zijn dat we er foto’s hebben kunnen maken. Tapioca farm was in een zeer goede staat en gelukkig nog onaangetast door graffiti, maar wat ik begrijp van de verhalen is dat de boerderij rake klappen heeft gehad door vandalisme en brandstichting. Dus als je vraagt of ik weet wat de huidige situatie is? Dan heb ik echt geen idee!

Bekijk alle foto’s van de urbex locatie Tapioca farm en voel de belevenis, wat vind je van de foto’s? Laat je het weten?

kunstplant vintage

het groene licht

verlaten slaapkamerin boerderij tapioca farm

spin in een oude verlaten boerderij

kunst met spinnenweb

oude kast in boerderij

het bord

zwaan beeldje

Tapioca farm – Urbex fotografie