Een verlaten urbex stoomtrein in het bos van België

In een bos in België staat een verlaten urbex stoomtrein in zeer slechte staat. De trein is niet meer in staat om te rijden en zal daardoor nooit meer een treinstation passeren. Het treinspoor is kapot, de wagons zijn aan het rotten, en roest neemt de overhand. De perfecte locatie voor een urbex fotograaf.

verlaten urbex stoomtrein in belgie

Het verkennen van de urbex stoomtrein

Na een lange tijd inactief te zijn met urbex fotografie is het moment aangebroken om een bezoekje te brengen aan België. Na een lange rit in de auto komen we aan bij de eerste urbex locatie van de dag. We parkeren de auto, maken een babbeltje en het valt ons op dat de locatie erg geliefd is onder fotografen.verlaten treinen
De verlaten stoomtrein was al snel gevonden en het eerste wat je denkt is “wauw”. Het ervaren van de urbex trein midden in de bossen geeft een goed gevoel. Je hebt het idee dat je op vakantie bent. Of dat je in een film zit, zoals bijvoorbeeld de Walking Dead. Alleen waren er dit keer geen zombies maar veel andere urbex fotografen die de trein kwamen spotten.

een verlaten trein in het bos
Dit was niet altijd fijn om de juiste hoek te pakken voor een foto. Je moet altijd rekening houden met mensen op de foto, en dat heb je natuurlijk liever niet. Maar geduld is een schone zaak en het is uiteindelijk toch gelukt.Wat is de historie van de stoomtrein?

Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Dus weet jij meer over de trein te vertellen en wil je dit met mij delen? Stuur dan een e-mail via het contactformulier op de website.

oude locomotief

Is de urbex locatie toegankelijk?

Ja, zeer toegankelijk. Je hoeft je nergens druk over te maken.

urbex wagon

Waar is de locatie?

Helaas kan deze niet gedeeld worden. Locaties deel ik niet, ook niet als je er in een e-mail om vraagt. 

urbex wagon

Conclusie

Dit zijn van die simpele urbex locaties waar je soms de mooiste foto’s kan maken. Verlaten voertuigen in de natuur doen het altijd goed op de foto. De verlaten trein in België is daar geen uitzondering op.

Wat vind je van deze locatie en foto’s?wagen urbex
urbex trein
verlaten trein locatie in belgie
urbex stoomtrein
urbex fotografie