Rare geluiden en bloed

We waren er weer klaar voor, een leuke urbex dag. Veel foto’s maken en spannende locaties bezoeken. Ditmaal stond de urbex locatie Salve Mater op het menu.  Salve Mater is opgericht in 1920 als neuro-psychiatrische kliniek voor vrouwen in de oorlog.

Bij aankomst op het terrein blijkt dat het pand voor een deel bewoond is. De kerk konden we al niet meer in, en we hoorden verhalen over een conciërge op het terrein van een plaatselijke bewoner. Het was ook even zoeken voor we het juiste pand gevonden hadden, want er waren er meerdere op het terrein. Na een rondje gelopen te hebben stonden we voor veel dichte deuren en ramen! Maar na lang zoeken vonden we een ingang en konden we foto’s gaan maken.

Veel van de kamers waren hetzelfde, maar af en toe komen we toch wat leuks tegen zoals je op de foto’s kan terug zien. We hebben 2 gebouwen van binnen kunnen bekijken, en vonden het jammer dat we te laat waren voor de kerk. We hebben geen last gehad van de conciërge  en hebben vrij kunnen rondlopen.

Salve Mater is een leuke locatie met een rijke historie,  maar zal niet lang meer leeg staan.

Urbex locatie Salve mater

Is het echt bloed? Ik ga er niet vanuit maar het heeft wel een mooie plaat opgeleverd.

Salve mater urbex

Een simple foto, hoeveel vrouwen hebben hierop gelegen?
Salve mater verlaten locatie

We kwamen ze overal tegen, elke deur die we openden was weer een verrassing.

Salve mater verlaten

Mooie lichtinval, en uitzicht vanuit je rolstoel.

Salve mater urban exploring

Recht zitten zat er niet meer in, en rustig tv kijken ook niet. Maar we kregen wel het idee dat de bank nog vaak gebruikt wordt.

Urbex salve mater

En natuurlijk een geintje onder fotografen, toch even gekeken of er echt niet iemand stond.

Salve mater

Hoop dat jullie een leuke indruk hebben gekregen van de urbex locatie Salve Mater