Wauw wat een gave locatie, “Powerplant IM”

7 uur op een zondagochtend, de wekker gaat! Ppff… opstaan gaat weer moeilijk! Tot je beseft dat je vandaag foto’s gaat maken van verlaten gebouwen in België, en dit keer niet zo maar een gebouw! Powerplant IM, bij die gedachte ben je direct klaarwakker en ga je opschieten want Urbex guru Jan staat alweer om 8 uur voor de deur.
Opgewekt als altijd staat Jan me op te wachten, we rijden naar een verzamel locatie. En daar staat Leon alweer op ons te wachten… altijd stipt op tijd en zin om foto’s te maken.

De eerste vraag die we altijd aan Jan stellen in de auto als we allemaal aanwezig zijn is:
“Jan, wat gaan we vandaag doen?”

Waarom vragen we dat? Jan stippelt altijd de route voor ons uit en is het meest actief in het vinden van Urbex locaties.
Voor ons is het dus altijd weer een verrassing welke route er voor ons is uitgestippeld. Als Urbex Jan dan over een verlaten Koeltoren begint, dan wou ik dat ik een tijdmachine had en al direct op locatie was. Powerplant IM, is de naam die we in de urbex wereld gebruiken voor deze schitterende locatie. Eindelijk naar Powerplant IM, stond al lang op mijn lijst maar het was er nooit eerder van gekomen.

En dan sta je ineens in een koeltoren

mos in een verlaten koeltoren
En daar is hij dan dames en heren… de enorme koeltoren “Powerplant IM”. We lopen het terrein op en maken een rondje om te kijken hoe we binnen moeten komen.
En dit keer was ik toevallig diegene die de opening ontdekte… ik zette een stap in Powerplant IM en stond letterlijk en figuurlijk perplex. Maar dat was niet het enige… het was een raar moment, de eerste indruk van de binnenkant van de koeltoren aanschouwen, die enorme trechter met geweldige lijnen en de grootte ervan.. maar ook het besef dat je niet alleen bent!

Er waren al 6 andere fotografen binnen! Altijd beter dan politie… maar een groepje van 4 en 2 waren intens aan het genieten en de koeltoren aan het fotograferen. De groep van 4 schrok van ons, maar hadden al snel in de gaten dat wij ook voor de foto’s kwamen. Het waren 4 urbex fotografen uit Duitsland, die speciaal voor deze locatie naar België waren gekomen.
De andere 2 fotografen kwamen uit Rotterdam, de plaats waar de meesten van ons ook vandaan komen. Van het 1 kwam het ander en we raakten aan de praat. Het blijkt dat er ook een Powerplant IM 2 locatie is, onze Rotterdamse vrienden gaven ons aan waar de locatie was en we verzamelden met zijn 5en bij het enorme complex van Powerplant IM 2.

Dit was een spannende locatie en we waren daar niet alleen… Lees binnenkort het verhaal van Powerplant IM 2.

Bekijk  de foto’s van Powerplant IM en geniet van dit mooie stukje urbex.

canvas doek koeltoren
de weg naar het einde
powerplant im koeltoren
urbex koeltoren

koeltoren

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]