Urbex locatie Maison Viron, ook wel bekend als Mortagnekasteel of La Mortagne

Over Maison Viron wordt geschreven dat het er spookt sinds 1750. Maison Viron ligt op een berg waar ter dood veroordeelden begraven werden. De eigenaren van villa Maison Viron werden er gekweld door schaduwen, geluiden, en andere niet te relativeren gebeurtenissen. Een geest van een ter dood veroordeelde zou er ronddwalen. En om de geest te verdrijven is er een kapel gebouwd die demonische krachten moest verdrijven.

Vandaag ga ik in naar het spookkasteel voor het maken van mooie foto’s en ervaren of het er echt spookt.

urbex maison viron

Waarom is Maison Viron verlaten?

Het is allemaal net voor de eerste wereldoorlog begonnen. Baron de Viron kocht een schuur op een stuk land. Deze schuur is het begin geweest van de bouw van het landhuis in 1923 en deze werd vijf jaar later in 1923 opgeleverd. De baron ging hier samen met zijn vrouw wonen en stichten er een gezien met maar liefst vijf kinderen. Helaas is hun enige zoon op 2-jarige leeftijd overleden. De baron overleed in 1931.
urbex zolder in villa mortagnekasteel

In de tweede wereldoorlog is het landhuis gebruikt als oorlogsziekenhuis. Na 1967 bleef de enige ongehuwde dochter achter in de grote villa nadat haar ouders overleden waren. De schuur die was omgebouwd tot een huiskamer werd in 1980 omgebouwd tot twee appartementen. Waarvan er één verhuurd werd en in de ander verbleef de dochter tot haar dood in 2011. Sindsdien staat de villa leeg en is het een prachtige locatie voor de urbex fotograaf.

dijkshoorn

Was het betreden van de urbex locatie moeilijk?

Nee, via een pad en beschutte bomen kom je makkelijk op het terrein. De deur stond wagenwijd open en je kan direct foto’s maken. Let wel op, de eigenaar is aanwezig in het pand ernaast.

Mortagnekasteel

Het verkennen van van Maison Viron

Bij het betreden van Villa Maison en de eerste impressie van dit schitterende huis wordt je overvallen door blijdschap als urbex fotograaf. Van binnen is het goed vervallen, af en toe een zooitje maar voor een fotograaf een pareltje. Mooie ouderwetse kamers, een oude kinderwagen waarvan je de kriebels krijgt, mooie openslaande deuren en een schoolbord op zolder. Bekijk de foto’s onderaan de pagina voor een goede sfeer impressie.

oude kinderwagenHeeft er iemand nog een oude kinderwagen nodig?

Wat is het adres van Maison Viron

Maison de Viron is gelegen in een klein dorpje, het West-Vlaamse Bellegem. De villa ligt langs de Sint-Leonardusberg, in het vroegere park, de hofstede Ter Kercke aan de Walleweg. Normaliter geef ik niet het adres weg van een urbex locatie. Maar omdat overal op het internet het adres te vinden is kan ik hier een hint weg geven.

oude boeken

Wat is de status van Maison Viron?

Maison Viron zal worden gerenoveerd ondanks de slechte staat waar het zich in bevindt. De renovatie kan inmiddels al gebeurd zijn. Helaas heb ik daar niet de laatste informatie over. Maar het is goed dat het gerestaureerd wordt en niet afgebroken.

maison viron belgie

Conclusie

Een prachtig mysterieuze villa is Maison Viron. Ondanks dat het er niet meer leefbaar is was het van binnen nog zeer interessant om er foto’s te maken. Als urbex fotograaf word je gelukkig van een locatie als deze. Dus de locatie is meer dan goedgekeurd.

Wil je meer weten over de spookverhalen, neem dan eens een kijkje op de volgende website: Link of ben je meer geïnteresseerd in de geschiedenis klik dan hier Link

urbex slaapkamer
villa maison urbex exploring
schoolbord
La Mortagne
Urbex locatie Villa Maison, Mortagnekasteel of La Mortagne.

Wat vinden jullie van de foto’s en geschiedenis?