Urbex locatie Maison Houx, een verlaten huis in België

Van een grote verlaten urbex locatie, naar een klein urbex huis ergens in België. Het gezegd “klein maar fijn” zou voor deze verlaten locatie zomaar toepasbaar zijn. Want een kleine urbex locatie zoals Maison Houx kan de leukste foto’s opleveren.

ferme houx urbex

Het verkennen van Maison Houx

Na een heerlijk ontspannende rit door België (omdat ik bijna de gehele reis heb geslapen, sorry Jan) komen Jan en ik aan bij Maison Houx. We zien in de tuin een bord staan met ‘Te Koop’ erop. Zo verlaten is de locatie dus niet. We lopen richting het huis als de kust veilig is en via de achterkant komen we makkelijk binnen.

Maison Houx is een leuke locatie voor urbex fotografie. Het is klein en zeer fotogeniek. Waar je ook kijkt staan er spullen van de oude bewoners. In het gehele huis zijn veel schilderijen te vinden.

Het is een ideale plek om veel stillevens te maken. Zoals je op de onderstaande foto ziet met de rode vaas en kunstbloemen erin.

maison houx urbex belgie

Wat is de historie?

Helaas is hier geen informatie over beschikbaar.

urbex maison houx

Is de urbex locatie toegankelijk?

Nee, waarschijnlijk is het al verkocht en daarom niet toegankelijk meer.

maison houx belgie

Wat is de locatie?

De locatie deel ik niet, ook niet wanneer je erom vraagt in een persoonlijke e-mail. Tip: Google geeft meer informatie weg dan je denkt wanneer je op zoek gaat naar verlaten locaties.

maison houx urbex fotografie

Conclusie

Een kleine toplocatie in België. Iedereen heeft zo zijn smaak in fotografie. Zo ook in de soorten urbex. Zelf vind ik kleine huisjes erg leuk, puur om het gevoel te krijgen hoe de mensen er geleefd hebben. En een urbex huis maakt het allemaal net even persoonlijker dan een fabriek. Voor mij was daarom Maison Houx een leuke locatie om te fotograferen.

Wat vind je van deze locatie en foto’s?