WOW! Maison Dr Pepito is echt een gerse locatie! Toevallig waren we al eerder langs Maison Dr Pepito gereden en hebben er voor de deur gestaan om te kijken of we naar binnen konden. Toen wisten we nog niet dat het huis bekend stond als Maison Dr Pepito en dat het zo’n geweldige locatie zou zijn. Bij aankomst waren alle ogen op ons gericht, de buren reden rustig door de straat en hielden ons in de gaten. Met zoveel ogen om je heen wordt het toch wel erg spannend en twijfel je om naar binnen te gaan. Maar na een lange autorit ben je toch bereid om meer risico te nemen. Dus we zijn zo snel mogelijk naar binnen gegaan in de hoop dat niemand ons in de gaten had.

maison dr pepito slaapkamer

Eenmaal binnen weet je waarvoor je het doet, een leegstaande woning met alle inboedel er nog in.  Wat een toffe urbex locatie! Het eerste wat je ziet als je naar binnen glipt zijn shotgun hulzen, en legen glazen wijn. Een bijzondere ervaring, waardoor je je afvraagt “Waar is de bewoner/bewoonster gebleven?”. Het is alleen jammer dat mensen niets kunnen laten voor wat het is en toch opzoek gaan naar waardevolle spullen zoals je op de foto’s kan zien.
Terwijl ik in de gang foto’s sta te maken, zie ik een zwarte schim naar de buiten deur lopen. Hij draait aan de knop van de voordeur, en loopt naar de verborgen ingang van Maison Dr Pepito ….  Nee toch! Politie?.. Ik ren naar boven om de anderen te waarschuwen. Maar NEE, onze urbex guru Jan is nog beneden in debgarage aan oude audi te fotoraferen! Wat nu? Dan horen we geluiden dat iemand is binnen gekomen…..

oude audi verlaten in een schuur

Jan zegt ineens “Goedemiddag” en wij dachten… ja… we moeten toch naar beneden… maar gelukkig was het een fotograaf. Een urbexer uit Belgie die ook van ons geschrokken was. Gelukkig dus geen politie en een leuke middag foto’s maken.

vintage slaapkamer urbex
opgezet dier
maison dr pepito de zolder
dr pepito verlaten huis
dr pepito huiskamer

Maison Docteur Pepito is een top locatie, je kunt er leuke foto’s schieten maar het is er wel erg klein. Met je groothoek lens ben je snel klaar, maar met andere lenzen kan je aardige los gaan!