Een oud en vergaand urbex huis, Maison Alexa

Dit verlaten huis stond al een tijdje op onze urbexlijst. Maison Alexa is een oud huis omringt door bos en ziet eruit als een sprookje van de buitenkant gezien. Wij zijn gaan kijken of de locatie toegankelijk is maar ook of er indrukwekkende foto’s gemaakt kunnen worden.

maison alexa buitenkant

Is de urbexlocatie Maison Alexa makkelijk toegankelijk?

Ja, en nee. Het huis staat tegenover een appartementencomplex aan het begin van een bos. Ondanks dat hebben we de auto’s voor dit complex neergezet en zijn we de urbexlocatie makkelijk binnengekomen. Voor ons was het dus vrij toegankelijk. Maar op het internet is te lezen dat de buren toch een oogje in het zeil houden.

alexa maison

De verkenning van Maison Alexa

We waren wat vroeg en we moesten nog wachten op een andere urbex fotograaf. Geduld had ik die dag niet dus ik ging alvast een kijkje nemen. Langs een hek, en lopend langs veel bomen en door spinnenraggen. En dat laatste komt vast omdat ik 1,95m lang ben en daarom altijd kans maak om te genieten van een heerlijk spinnenweb.Bij het huisje aangekomen merk ik op dat er niet veel meer van over is. Vanaf de buitenkant heb je nog goede hoop, het ziet er leuk uit maar van binnen was het huis behoorlijk vergaand. Dit is ook de reden dat er niet veel foto’s gemaakt zijn. Ook was het niet meer verantwoord om de bovenverdieping van Maison Alexa te verkennen. De trappen waren weg en het plafond was ook niet betrouwbaar, en dit was al te zien aan het rieten dak wat al bijna weg was op sommige plekken.

maison alexa belgie

Wat is de historie van Maison Alexa

Het blijkt dat het huis rond 1950 is gebouwd door twee geliefden en deze mensen zijn ongeveer 20 jaar geleden overleden. Vandaar dat er ook van het urbex huis weinig over is. Meer informatie heb ik helaas niet kunnen vinden.

maison alexa urbex exploration

Wat is de locatie van Maison Alexa?

De locatie bevindt zich in België maar deze kan ik helaas niet weggeven. Durf ook niet aan te geven of het nu nog wel de moeite waard is of niet om er foto’s te maken.

verlaten huis maison alexa

maison alexa verlaten

Conclusie

Maison Alexa is ondanks dat er weinig urbex foto’s gemaakt kunnen worden een schitterende vergaande locatie. Het is jammer dat we hier niet eerder zijn geweest want de eerste verdieping moet ook heel mooi zijn geweest. Dus gelukkig zijn we nog net op tijd geweest voor wat schitterende urbex foto’s.

maison alexa stoel

Wat vind je van deze locatie en foto’s?

Maison Alexa