Een prachtig vervallen urbex huis waar de was nog buiten hangt, Laundry Day

We zijn met z’n drieën gearriveerd om te kijken of het de moeite waard is om urbex foto’s te maken bij de urbex locatie Laundry Day. Vanaf de buitenkant gezien zijn de verwachtingen niet heel groot. Maar eenmaal binnen werd dit een ander verhaal.

abandoned and forgotten

Het verkennen van Laundry Day

Als echte urbex fotograaf houd ik niet van verlaten huizen waarbij alles er netjes en keurig verzorgt uitziet. Bij een kasteel is dat een ander verhaal, maar bij een klein huisje moet er iets extra zijn.
een oude schuur

En met wat extra bedoel ik de urbex locatie Laundry Day. Niet iedereen zal het met mij eens zijn maar voor mij persoonlijk is dit echt een top locatie. Het huis kent van binnen heel veel verval. De muren zitten onder de schimmels en de geblakerde muren met bijbehorende plafonds springen van de foto’s af. De huiskamer is werkelijk waar fantastisch! Ook omdat er nog meubels in staan die goed passen in het totaal plaatje. Ondanks de kleine oppervlakte van het huis heb ik hier veel foto’s kunnen maken.

laundry day urbex

In de tuin staat er zelfs nog een wasrek met kleding, vandaar dat de urbexlocatie “Laundry Day” heet. Het huisje in de tuin is een mooie toevoeging voor op de foto en in de schuur is een oude rolstoel te vinden

de was hangt nog buiten laundry day

Wat is de historie van Laundry Day?

Het blijkt dat hier een vrouw heeft gewoond die bij haar zoon is ingetrokken. Wel komt de zoon nog langs om de katten te voeren. In de tussentijd dat het leeg staat is er wel een brand geweest op de eerste verdieping. Het zou zomaar kunnen zijn dat dit al gebeurd was toen de vrouw er woonde. Maar helaas heb ik hier niet meer informatie over kunnen terug vinden.

verlaten huis in belgie

Is de urbex locatie toegankelijk?

Ja, alleen oppassen voor de zoon die zijn moeders katten komt voeren. Het huis is redelijk afgelegen maar goed toegankelijk.

een verlaten rolstoel en jas

Wat is de locatie van Laundry Day?

De locatie van Laundry Day wil en kan ik niet weggegeven. Dit is een bekende regel onder urbex fotografen.

urbex locatie laundry day

Conclusie

Van mij mogen er meer van dit soort huisjes op mijn pad komen als Urbex fotograaf. Echt een top locatie!

verlaten huis urbex
urbex laundry day
laundry day urban exploration
een oude vintage kast laundry day

een oude televisie laundry day

een oud en verlaten huis met schilderij

Wat vind je van deze locatie en foto’s?