La Chaudronnerie, een ketelmakerij in België, met een laboratorium en mooie urbex ruimtes

La Chaudronnerie is een verlaten urbex locatie in België waar ketels en onderdelen voor de staalindustrie en energiecentrales gemaakt werden. De ketelmakerij maakte deze ketels voor een hoogoven industrie die er in de buurt was. Van te voren heb ik vernomen dat er interessante ruimtes zijn voor urbex fotografie en we gaan kijken of we bij La Chaudronnerie kunnen binnenkomen

La Chaudronnerie urbex fotografie

Kan je makkelijk binnen komen bij La Chaudronnerie?

Nadat we bij de locatie arriveerden en onze auto geparkeerd hadden moesten we wachten tot het wat rustiger werd want er waren best wat mensen in de buurt. De meeste lokale bewoners zitten op zondag binnen maar zo nu en dan komt er iemand langs om zijn hond uit te laten. Wanneer het wat rustiger was en we niet meer werden aangekeken sprongen we uit de auto, pakten onze fotografie spullen en konden snel en gemakkelijk via de bosjes het terrein opkomen.
chaudronnerie in belgie

Het verkennen van de ketelmakerij?

La Chaudronnerie heeft vele urbex gezichten. Sommige panden/ruimtes zijn al behoorlijk vergaan. Waardoor we al een aantal leuke foto’s hebben Er zijn ook al aardig wat panden om het terrein heen gesloopt. Tevens zijn er ruimtes waar nog veel industriële producten (zoals tekentafels en lampen die je nu als decoratie voor thuis kan kopen) staan. De mooie houten tekentafels zou je zo naar huis willen meenemen. Maar als urbex fotograaf zal ik zoiets nooit doen. Na het fotograferen van sommige interessante ruimtes kwamen we in een laboratorium aan. Er stonden veel potten met inhoud, er was asbest te vinden, en oude machines waarmee de voormalige werknemers gewerkt hebben.

chaudronnerie

Waarom is La Chaudronnerie verlaten?

Wat ik heb kunnen achterhalen is dat het bedrijf meer dan 100 jaar bestaan heeft. En dat de bodem er erg verontreinigd was. In de goede jaren van La Chaudronnerie hebben er rond de 1500 mensen gewerkt. Op het moment dat de fabriek zijn deuren ging sluiten werkten er nog maar 50 mensen. Het bedrijf is failliet gegaan vanwege een schuld van drie miljoen en de vraag naar staal daalde.

urbex la chaudronnerie

Wordt de locatie beveiligd?

Ze zeggen van wel, maar wij hebben niemand gezien. En zijn toch een paar uurtjes op de locatie geweest. Maar mijn advies om uit te kijken voor de zekerheid.

ketelmakerij

Conclusie

La Chaudronnerie is een hele leuke urbex locatie. Makkelijk om binnen te komen en leuk om te verkennen. De foto’s zijn ook mooi geworden, de historie is minder interessant dan andere verlaten locaties maar de ruimtes van de ketelmakerij maakt een hoop goed.

verlaten urbex magazijn
verlaten locatie chaudronnerie

verlaten kantoor
verlaten industrieele urbex locatie in belgie
urbex locatie chaudronnerie

urbex exploration belgie La Chaudronnerie

urbex exploration

urbex belgie

oude blikken La Chaudronnerie
mooie urbex locatie belgie

laboratorium urbex belgie

een oude verlaten kluis

een oude schuur

chaudronnerie urbex belgie

chaudronnerie urbex

belgie verlaten industrie

 

Vinden jullie de foto’s leuk?

La Chaudronnerie