Urbex locatie Kent School, bewaakt met camera’s en wapens

Kent School oftewel st. jozefsheim of Waldniel Hostert in Schwalmtal is een betaalde urbex locatie in Duitsland. De school heeft een slechte geschiedenis met betrekking tot de tweede wereldoorlog. Maar is nu een interessante en fotogenieke urbexlocatie geworden. De mix van historie en fotoregistratie komen daardoor goed tot zijn recht.

kent school urbex

Wat is de geschiedenis van Kent School?

Kent School is ontstaan in het jaar 1913 als Klooster Sint Jozefsheim in Schwalmtal in de buurt van Mönchengladbach. Op het terrein werden een school, kantoren, kapel en bijgebouwen gebouwd. De gebroeders Franciscus werden de eigenaren/leidinggevenden van de locatie waar ongeveer 600 psychische, mentaal en gehandicapte kinderen leefden. Dezelfde gebroeders moesten voor schijn delicten (niet bewezen misdaden) het klooster verlaten en werden hiervoor gestraft

germany kent school urbex

Hitler en zijn zieke geest

Rond 1939 werd er een wet aangenomen waarbij elk nieuw geboren gehandicapte kind officieel geregistreerd moesten worden. Dit was ook de periode waarin het klooster een opvangcentrum werd. Het was ook zo dat in die tijd waarin Hitler de macht had hij de wereld wilde zuiveren van verschillende soorten rassen, waaronder gehandicapten. Het opvangcentrum kreeg in deze periode de naam “Waldniel Hostert”.De Duitsers maakten van de locatie een euthanasiecentrum. Voornamelijk om de gehandicapte kinderen te vermoorden. Het is nooit bevestigd maar er zijn rond de 512 mensen gestorven. Voornamelijk kinderen die door het medicijn “Luminal” zijn vermoord. Er zijn geluiden dat deze kinderen iets verderop begraven zijn.

kinderen tweede wereldoorlog

Na de 2e wereldoorlog

Na de tweede wereldoorlog is in het jaar 1952 het terrein teruggegeven aan de Sint Franciscus orde. Zij verkochten het klooster door aan de Engelsen. De Britten hebben het klooster gebruikt als militair ziekenhuis van 1955 tot 1963. Door een tekort aan ruimte voor patiënten werden deze verplaatst naar een andere locatie en het ziekenhuis werd toen omgebouwd tot de Kent School. Tijdens deze verbouwing zijn er resten van vermoorde kinderen en volwassenen gevonden.. In 1987 is de Kent School gefuseerd met een militaire school.

de kerk van kent school in duitsland

Waarom is Kent School dicht gegaan?

Na de koude oorlog vond er een reorganisatie plaats waarna de school zijn deuren in 1992/1993 moest sluiten. Daarna is het terrein aan een particulier verkocht maar er is uiteindelijk nooit iets aan de panden gedaan.

st jozefsheim

Het urbex avontuur in Kent School

Bij aankomst moeten we wachten tot het hek opengaat. Er komen een man en vrouw richting het hek. Deze twee personen volledig gekleed in het zwart maakten indruk op ons. Waarom? Ze droegen handboeien en een wapen in hun holsters. We stapten uit, maakten een praatje en vroegen, “Waarom dragen jullie wapens?” Het blijkt dat zij twee keer in vervelende situaties terecht zijn gekomen. Het verhaal van een verwarde man met een kapmes die ondanks waarschuwingen op hun af kwam rennen. Zij konden toen niets anders doen dan de verwarde man in zijn been schieten. Dit verhaal blijft me bij en zal ik niet snel meer vergeten. Hopelijk komen wij dit soort figuren nooit tegen.

urbex exploration staircase

Maar het verkennen van Kent School was een waar genot. Er waren veel interessante ruimtes voor het maken van urbex foto’s. De kerk was nog in een redelijk staat. Sommige kamers van de school niet en dat heeft mooie platen opgeleverd. Sommige ruimtes waren te gevaarlijk om foto’s te maken, en er was één ruimte waar er zo veel schimmels op de muur zaten dat dit direct op je ademhaling begon te werken. Maar we kwamen ook een kamer tegen waar een klein schilderijtje hing in een kamer waar een plant uit de grond groeide. Daarnaast kregen we voldoende tijd om foto’s te maken.

urbex duitsland

Wat is de status en toegankelijkheid van Kent School?

Het is nog steeds toegankelijk via de bovenstaande website. Ik adviseer om hier gebruik van te maken en niet te proberen om zelf de locatie onbetaald te betreden. Er hangen bewakingscamera’s, ze slepen je voor de rechter en hebben zelfs wapens bij zich.

Waldniel Hostert

Hoe kom ik in contact met Kent School?

Via de website www.kent-school.de/ kan je je aanmelden voor een betaalde fotografie shoot.

urbex fotografie

Conclusie

Een geslaagde dag, een prima urbex locatie, een mooie urbex dag maar een slechte locatie qua geschiedenis. Toen ik daar was heb ik mij niet gerealiseerd wat er zich op de locatie allemaal heeft afgespeeld. Nu ik zelf ook de historie weet, zijn de urbex foto’s voor mij nog interessanter geworden.
Wat vind jij van het verhaal en de foto’s?

trappenhuis urbex
kent school verlaten
kent school germany

kent school duitsland

verlaten kerk

verlaten fotografie in duitsland

urbex trappenhuis

urbex plafond

urbex kent school duitsland

urbex kelder
urbex gevaarlijk schimmel

Kent School