Van luxueus naar verloedering Hotel du Golf

Na wat uitzoekwerk op internet is ons hotel geboekt. Vandaag gaan we een reis van minimaal 3 uur maken naar urbex locatie Hotel du Golf. Het ooit zo luxueuze hotel waar je in de omgeving goed kon golfen.

kleine verlaten keuken van restaurant

Mooi van buiten, lelijk van binnen

Het is makkelijk om bij Hotel Du Golf naar binnen te komen. Het hek is halfweg en de deuren zijn uit het pand. Het pand ligt wel aan een drukke weg en de buren letten goed op. Van de buitenkant ziet het voormalig hotel er leuk uit maar van binnen is er niet veel meer over. De meubels liggen op en door elkaar en er is aardig wat graffiti gespoten.
hotel du golf urbex

Hotel de Golf is een bekende locatie onder urbex fotografen

Tijdens het verkennen van de ruimtes hoorden we continu veel geluid. We waren niet de enige fotografen die aanwezig waren, De urbex locatie Hotel du Golf is bekend onder urbex fotografen en makkelijk te vinden via het internet.

Wat handig kan zijn is om een praatje te maken met andere fotografen. Je merkt al snel of er een klik is en vertrouwen om nieuwe locaties met elkaar uit te wisselen. Zo werd ons door 3 fotografen verteld dat in de buurt van Hotel du Golf ook de locatie “Villa BeemWee” is. Deze verlaten locatie hebben wij nog dezelfde dag geprobeerd te vinden. Eén van de fotografen is van de website Lost for Decades. Inmiddels is Roel van Lost for Decades al meerdere keren met ons mee geweest en gaan we vaak met zijn drieën op pad. 

urbex verlaten restaurant hotel du golf

De verwoestende brand, was dit bewust of niet?

Een paar weken nadat we de verlaten locatie bezocht hadden is het hotel uit de 20e eeuw volledig afgebrand in 2017. Vanuit het gerecht is er aangegeven dat het niet onwaarschijnlijk is dat het pand is aangestoken. Vanwege de twijfel is er een branddeskundige aangesteld om dit te onderzoeken.

Er is niets meer over van het hotel en dus ook niet meer te bezoeken. Volgens de burgemeester van de plaatselijke gemeente was er een geschil met de eigenaar. Waarom zou je denken? Omdat de plaatselijke gemeente belasting int op gebouwen die niet bewoond zijn. En de eigenaar weigert hieraan te voldoen.

Helaas weet ik niet wat de uitkomst van dit onderzoek is. Wat ik wel heb achterhaald is dat Hotel du Golf bewust is aangestoken. Maar door wie is nooit bekend geworden.

verbrande verlaten keuken

Conclusie

Hotel du Golf is niet de meeste fotogenieke urbex locatie. De buitenkant ziet er leuker uit dan de binnenkant. Toch hebben we enkele foto’s gemaakt, nieuwe vrienden gemaakt en aan nieuwe urbex locatie gekomen.

Wat vind je van de verlaten locatie?