Heavy Metal een verlaten urbex staalfabriek in België

Dit keer gingen we naar de urbex locatie Heavy Metal wat een verlaten staalfabriek in België is. De urbex locatie is niet makkelijk toegankelijk. De vraag is eerder “Hoe komen we er binnen?”. Via het hek, een luik of op een andere manier? En zal de bewaker die op het terrein is ons ontdekken? Lees het gehele verhaal en bekijk de foto’s van de urbex locatie Heavy Metal.

verlaten fabriek in belgie

Hoe komen we binnen?

Poging nummer twee, de eerste poging om het verlaten terrein te betreden was mislukt. Dit keer gingen we het opnieuw proberen. Jan en Roel hadden er veel zin in. Het kostte ons tien minuten om bij de staalfabriek te komen. We lopen langs de kade en kijken of het mogelijk is om langs de palen te klimmen. Maar dit is geen goed idee: de kans om in het water te vallen was erg groot.

Plotseling vonden we een gat in het hek. Maar wel met veel prikkeldraad eromheen. Dit heeft me uiteindelijk mijn jas gekost. We klommen alle drie door het gat en liepen snel door naar wat bomen en een huisje. Waarom? Omdat we niet de enigen zijn. Er loopt en rijdt bewaking rond. Dit is algemeen bekend in de urbex wereld.
urbex staalfabriek

De bewaking van de urbex fabriek

We rennen over het terrein en vinden een manier om het tweede hek te omzeilen. En dan zijn we eindelijk in de grote staalfabriek Heavy Metal. Nog geen drie minuten later horen we een auto. De auto rijdt ons voorbij maar is nog wel in het zicht. Zou de bestuurder ons hebben gezien? Hij blijft even staan en komt onze kant op rijden, stapt uit en kijkt in het rond.In de fabriek zijn we al een paar trappen omhoog gegaan en kijken we stiekem mee via gaten in de wanden. Dit was best een spannend moment. Maar de bewaker heeft geen stap binnen gezet, de kust is veilig en het is tijd om foto’s te gaan maken.

urbex heavy metal

Het verkennen van Heavy Metal

Gigantisch! Dat is de samenvatting van Heavy Metal. En niet alleen in de breedte maar ook in de hoogte. Er is veel te zien, voornamelijk is alles industrieel. De locatie heeft het mooie ruimtes en zo nu en dan is een prachtige lichtinval te bewonderen.

De paden of tegels waar we op lopen zijn besmeurd met viezigheid, het is zwart met glinsters. Een vreemde combinatie maar we letten op wat we aanraken om niet vies te worden. Ook zijn we buiten het pand gaan kijken op het terrein. Hier was niet heel veel meer te zien. En je loopt er niet met een rustig gevoel rond in verband met de bewaker.

urbex belgie

Wat is de historie van Heavy Metal?

De urbex staalfabriek is ergens rond 2014 permanent gesloten. Bij deze sluiting vielen veel ontslagen, dit waren er maar liefst 11.000. Maar de geschiedenis gaat nog verder terug. Er wordt zelf gesproken dat het bedrijf eerder bestond dan België zelf. Maar toen was de staalindustrie nog niet zo doorontwikkeld. Toch was Heavy Metal zelfs in 1850 al de grootste staalfabriek van heel de wereld. De reden dat de fabriek moest sluiten, is omdat de vraag naar staal steeds minder werd.

heavy metal urbex belgie

Is de urbex locatie toegankelijk?

Eigenlijk moet ik nee zeggen, maar een echte urbex fotograaf die op zoek is naar mooie foto’s moet het er gewoon op wagen.

heavy metal urbex

Wat is de locatie van Heavy Metal

Dit kan je vinden op het internet, zelf geef ik de locatie niet weg.

heavy metal locatie

Is de urbex locatie toegankelijk?

Er kunnen veel foto’s gemaakt worden. En je kan er bijna een gehele dag foto’s maken. Voor mensen die houden van spanning, fotografie en urbex is Heavy Metal absoluut een aanrader. Tip: Neem een zaklamp mee.

heavy metal in belgie

Wat vind je van deze locatie en foto’s?