Een verlaten urbex kasteel met een prachtige orangerie en zwembad, Greenworld

De verlaten urbex locatie Greenworld bevindt zich in een mooi gebied in België. Het is een verlaten kasteel met verschillende kamers en een aangebouwde boerderij. Aan de buitenkant van de urbex kasteel is een orangerie. Een orangerie of wintertuin is een gebouw waar in de winter kuipplanten bewaard worden. Maar bij Greenworld komen de planten van buiten doordat de natuur het gebouw overneemt. Verder is er binnen een zwembad te vinden.

Greenworld is bij andere urbexers ook bekend onder de naam The Green World.

urbex greenworld

Het verkennen van Greenworld

Voordat we het terrein van Greenworld verkennen, genieten we eerst van de omgeving om ons heen. Prachtige natuur, mooie bomen met veel gekleurde bladeren en een heerlijk zonnetje. Vaak wanneer een urbex locatie leegstaat ben je voorzichtig om het urbex terrein te betreden. Dit keer waren wij niet de enige bij het kasteel maar ook de plaatselijke bevolking is nieuwsgierig.

In de kasteel was er vrij weinig om te fotograferen. Bij urbex fotografie hoop je op iets speciaals voor je lens. Iets unieks waarvan je oprecht blij kan worden en graag met anderen wilt delen. Alle verdiepingen waren bekeken en hier en daar zijn er wat foto’s gemaakt.

urbex fotografie greenworld
Maar toen we eenmaal bij de oranjerie aankwamen konden we weer lachen. Prachtig! Het is niet groot en met een groothoeklens is het zwembad goed op de foto te zetten. Voor dit soort urbex parels kom je vroeg je bed uit.

Is de urbex locatie toegankelijk?

Ja, de urbex locatie Greenworld is makkelijk te betreden. Maar op het internet staat dat mensen toch betrapt waren en daardoor werden weggestuurd. Dus je moet toch opletten.

oude piano

Wat is de historie van The greenworld

Er is weinig bekend van de urbex locatie. Wel weet ik dat het huis gebouwd is in 1845 en onderdeel is van een enorm landgoed / kasteeldomein. De boerderij is er pas later aan vastgebouwd rond de 19e eeuw. Hoe lang de orangerie er al staat dat weet ik niet. Maar doordat er onkruid / planten doorheen groeien heeft het de urbex naam Greenworld gekregen.

greenworld urbex fotografie

Wat is de locatie van The greenworld?

De locatie is in België maar meer kan ik hier niet over zeggen om de locatie te beschermen.

the green world

Conclusie

Hetgeen waarvoor je komt om op de foto te zetten is werkelijk waar prachtig! Het is wel klein dus je bent er snel klaar met fotograferen. Maar The Green World is een top locatie om op de foto’s te zetten. Ik ben heel blij dat ik hier foto’s van heb gemaakt voordat het gesloopt wordt of verminkt door vandalen.

green world
greenworld kasteel

Wat vind je van deze locatie en foto’s?

Greenworld