Urbex boerderij Ferme Hiboux, meer dan 20 dode dieren

De verlaten boerderij Ferme Hiboux stond al een tijd op onze lijst voor urbex fotografie. Na het vinden van het adres van deze locatie, en de historie opgezocht te hebben (maakt de ervaring interessanter) was het eindelijk zo ver. We gaan naar België om de boerderij te bezoeken. Ferme Hiboux is een wat vreemde urbex locatie. Waarom? De voormalige eigenaar had een aparte hobby.

ferme hiboux belgie

Is de urbex locatie toegankelijk?

Ja en nee. Bij aankomst parkeerde we de auto praktisch voor de boerderij. Liepen langs de zijkant van het huis waar we een gat vonden om doorheen te gaan. Alleen aan de zijkant van het huis staat aan de overkant een bewoond huis. Dus je moet ervoor zorgen dat ze je niet zien.

oude verlaten auto

Toegankelijk of toch niet? De boze man…

Tijdens het verlaten van Ferme Hiboux, op de plek waar ik naar buiten kroop. Stond er een kind van rond de 9 jaar ons aan te staren en liep daarna hard weg. Wij bleven rustig en liepen naar de auto, zelfs wanneer de voordeur van het huis aan de overkant open ging en er een wat boze man met zijn zoon naar buiten rende.
ferme hiboux urbex exploration belgie

Wat doe je dan? Gewoon blijven lachen, net doen of er niets aan de hand is, de camera’s laten zien en netjes gedag zeggen met een grote lach. Daardoor wist de man zich ook geen houding te geven, en liet hij ons gaan. Hij ging direct naar de plek waar we zijn uit gekropen (waarschijnlijk om te kijken waar dat was). We zijn rustig weggereden en er was uiteindelijk niets aan de hand.

verlaten boerderij

Het verkennen van Ferme Hiboux?

Toen we eenmaal op het terrein van de boerderij kwamen werden we wat minder enthousiast. Wat een smerige troep allemaal! Dat is dan weer het nadeel van een urbex fotograaf zijn. Het huis zit vol met spinnenraggen. Dus elke keer wanneer je een foto wilt maken en een stap achteruit doet zit je tas er vol mee.

ferme hiboux urbex

Vliegtuig en opgezette dieren

Maar toen we eenmaal in het huis, de schuur en de huiskamer waren geweest was het enthousiasme volledig teruggekeerd. Wat een leuke urbexlocatie! Het huis bezaaid met, oude poppen, kleding in de gangen, een piano en nog veel meer. In de schuur lag een groot deel van een vliegtuig opgeslagen. Zoiets zie je eigenlijk nooit. Er stond ook een ouderwetse huifkar. Maar de huiskamer en de gang waren favoriet.

urbex vliegtuig

De eigenaar van Ferme Hiboux had een hobby namelijk het maken van opgezette dieren. En dat op een urbex locatie maakt geweldige foto’s !

urbex fotografie

Wat is de historie van Ferme Hiboux?

Er woonde een man die mee deed aan wedstrijden voor het maken en tonen van opgezette dieren. Meer kon ik niet vinden over de geschiedenis van deze verlaten locatie.

ferme hiboux urbex exploration

Wat is de locatie van Ferme Hiboux of Ferme aux Hiboux?

De locatie kan ik helaas niet delen. Dit om de boerderij te beschermen en ik niet kan bijhouden wanneer een urbex locatie geen locatie meer is.

oude schoenen

Conclusie

Top locatie! Veel verschillende soorten urbex foto’s kunnen maken. En heel apart om in een huis te staan waar het volstaat met opgezette dieren.

verlaten boerderij opgezetten dieren
vintage radio

urbex troep

urbex ongeluksgetal

urbex ferme hiboux

oude piano urbex

oude betaal kassa

opgezette slang

ferme hiboux opgezetten dieren

een oude pop in een verlaten boerderij in belgie
boerderij ferme hiboux

Wat vind je van deze locatie en foto’s?

Ferme Hiboux