Een ouderwetse boerderij, verlaten in België

Het fotograferen van een urbex boerderij vind ik één van de leukste soorten urbex. De ouderwetse sfeer, tractors, smerige stallen, vintage meubels en veel ouwe meuk. Vandaag gaan Jan en ik op zoek naar de urbex locatie Farm 1881 in België. Wij lezen hier en daar dat we wel moeten uitkijken voor omwonenden met jachtgeweren, dus we zijn op onze hoede.

urbex boerderij

Was het betreden van urbex locatie Farm 1881 moeilijk?

Jan en ik komen in de buurt van de verlaten boerderij. De exacte locatie hebben we niet maar we weten dat we in de buurt zijn. Na wat onderzoek ter plaatse en op Google Maps hebben we besloten om een gok te nemen. We weten niet zeker of we de exacte locatie gevonden hebben. We zetten de auto praktisch voor de deur, lopen langs de slagboom en betreden het privé eigendom. Rustig sluipen we over de begroeide autoweg waar 1 tractor doorheen kan. De zijkant van de boerderij komt in zicht. Na wat twijfelen besluiten we om daarheen te lopen en dat was het juiste om te doen, dit is de urbexlocatie Farm 1881.

oude badkamer

We zijn niet alleen, maar wel zonder trouwjurk?

Na het arriveren bij Farm 1881 lopen we een rondje in de boerderij. We betreden een kamer die eruit ziet als een sprookje. Een werkelijk waar schitterende urbex omgeving. Dit gevoel neem je in je op en dan ga je de pracht van de geschiedenis vastleggen op camera.Maar op dat moment wordt het gevoel van blijdschap onderbroek. ziet Jan vanuit zijn ooghoek dat we niet alleen zijn. Zijn het de buren met jachtgeweren? De ruimte waar we staan geeft ons zicht op de buitenruimte. We kijken naar beneden en zien 2 mensen naar binnen gaan en direct onze richting oplopen. En gelukkig, zoals eerdere keren bij andere urbex locaties was dit een fotograaf en een vriend die mee ging. De urbex fotograaf wist te vertellen dat Farm 1881 bekend is van een trouwjurk die er ophing. Alleen was de trouwjurk al binnen enkele weken weg gaf hij aan. Foto’s van de trouwjurk heb ik eigenlijk nooit gevonden op internet, dus of het waar was of niet zullen we nooit meer te weten komen?

farm 1881 urbex

Waarom is urbex locatie Farm 1881 verlaten?

Wist ik dat maar! Het lijkt alsof er uit Farm 1881 daadwerkelijk niets is meegenomen qua inboedel. Dat kan betekenen dat de eigenaar is overleden en er waarschijnlijk geen erfgename is. En wat ik begreep is dat de gemeente ook niets met de boerderij mag doen. Dit mogen zij pas na een aantal jaar. Vandaar de verloedering van de boerderij maar ook van veel andere leegstaande gebouwen in België.

urbex decoratie

Wat is de locatie van Farm 1881?

Nooit zal ik dit bekend maken. Dat is een ongeschreven regel onder urbex fotografen. Het is nu wel duidelijk dat het in België is, en oprecht hoop ik dat Farm 1881 nog steeds in een goede staat is waardoor mensen er, met respect voor andermans spullen en de juiste instelling, foto’s kunnen maken.

oude vintage meubels in een verlaten locatie in belgie

Conclusie

Farm 1881 is tot nu toe de mooiste boerderij die ik heb gefotografeerd. De gehele sfeer is alsof je in een ander tijdperk bent. Dus ik kan wel gerust zeggen dat ik zeer enthousiast ben over urbex locatie Farm 1881.

verlaten ford tractor
spinnewiel
verlaten wc
verlaten boerderij

urbex fotografie
farm 1881 urbex belgie

Wat vinden jullie van Farm 1881?