ECVB Centrales electriques, een verlaten energiecentrale in België

Verlaten industriële ruimtes met diepte en een mooi lijnspel zijn vaak een mooie combinatie voor urbex fotografie. ECVB Centrales electriques is daar een geschikt voorbeeld van. De verlaten locatie verleend zich niet alleen voor fotografie maar ook om er met een drone mooie urbex videobeelden te maken.

urbex exploration ECVB Centrales electriques

Het verkennen van ECVB Centrales electriques

Niet het gehele terrein is verlaten. Daarom moet je altijd op je hoede zijn en een goed overzicht bewaren over de situatie als je er loopt. Er stond een witte bedrijfsauto voor de deur, maar de afstand van de auto tot waar wij naar binnen konden komen was nog aanzienlijk groot.We lopen richting het hek en kijken nogmaals of er geen activiteit is. Vervolgens rennen we snel naar binnen. De eerste indruk is dat er weinig meer te zien is. Alle industriële voertuigen en werktuigen zijn er verwijderd. Dit is wel eens anders geweest maar helaas heb ik dat niet mogen meemaken.

urbex fabriek

ECVB Centrales electriques bestaat uit twee hallen en de tweede hal geeft een imponerende indruk. Dat komt puur door de ruimte want verder staat er niets in en is het leeg. Zelf vind ik dit een toplocatie, het is mijn smaak en ik kan voor het eerst echt gebruik maken van mijn DJI Mini drone om een urbex video te maken. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. De video van is hieronder te bekijken.

Ook staan er buiten wat oude werktuigen. Wij hadden het geluk dat het mistig was waardoor de foto’s een wat mysterieuze uitstraling krijgen.

Wat is de historie van ECVB Centrales electriques?

In het jaar 1911 is ECVB Centrales electriques ontstaan de verlaten energiecentrale is in 1913 gebouwd. Na 90 jaar functioneel te zijn geweest heeft het bedrijfzijn deuren in 2001 gesloten vanwege de bouw van een nieuwe fabriek.

ECVB Centrales electriques urbex exploration

Is de urbex locatie toegankelijk?

Ja, het ging vrij makkelijk. Maar je moet altijd opletten voor de mensen die ernaast werken.

urbex ECVB Centrales electriques

Wat is de locatie?

Zoals ik ook bij alle andere verhalen aangeef is dat ik geen locaties weggeef. Ook niet als je me een mail stuurt of het me persoonlijk vraagt via een social media kanaal.

ECVB Centrales electriques urbex

Conclusie

ECVB Centrales electriques is voor mij een mooie maar korte ervaring geweest. Het is een “even tussendoor” urbex locatie maar wel één waar je prachtige urbex foto’s kan maken. Toplocatie waar je als urbex fotograaf eens een kijkje moet nemen.

verlaten energiecentrale in Belgie
urbex locatie in belgie

ECVB Centrales electriques-urbex exploration in belgie
urbex voertuig

urbex belgie

Wat vind je van deze locatie en foto’s?