Ecole 1815 een verlaten urbex school in België

We gaan vandaag terug naar school. Natuurlijk niet echt naar school, maar naar de verlaten urbex locatie Ecole 1815 om te urbexen. Ooit was het gebouw een voormalig klooster waar een bijbehorend opleidingsinstituut aanwezig was. Maar nu zijn de meeste klaslokalen leeg, zijn er geen lesboeken meer te vinden. Ondanks dat heeft het toch nog vijf interessante urbex foto’s opgeleverd.

verlaten urbex school

Het verkennen van Ecole 1815

De eerste vraag of de eerste gedachte bij een urbex locatie is: hoe komen we binnen? Dit keer ging dit vrij gemakkelijk, ondanks dat we goed zichtbaar waren voor de omgeving om ons heen. Er waren veel ramen ingegooid met stenen of andere voorwerpen dus konden we snel door een open raam klimmen.

Eenmaal binnen bij Ecole 1815 merken we al snel dat we niet alleen zijn. Een stel kinderen zijn de boel aan het slopen door met stenen te gooien. Jan en ik sluipen stiekem hun kant op. We wachten even, kijken elkaar aan en roepen keihard “politie”. De angst en schrik in hun ogen was het het waard om dit als grapje uit te halen. We konden erna met zijn vieren hard om lachen. We hebben de jongens niet aangesproken op hun gedrag, wij zijn tenslotte ook op een locatie waar we niet mogen zijn.Maar het verkennen van de urbex locatie was vrij snel voorbij. De gang was leuk voor wat foto’s, maar de zolder was het leukste. Ook kwamen Jan en ik daar met de schrik vrij. Er kwamen zo’n zes jongeren naar boven terwijl wij aan het urbexen waren. Aan de walm te ruiken waren ze naar zolder gegaan om te chillen en te roken.

urbex ecole verlaten school

Wat is de historie van Ecole 1815?

De naam zegt het al. Het is gebouwd in 1815 en zoals eerder aangegeven was het voorheen een klooster met een opleidingsinstituut. Daarna heeft de locatie altijd als school gefungeerd. Het bijgebouw is nog gebruikt als sportschool, bibliotheek en zorgcentrum en meer. Waarom de school gesloten werd is niet bekend.ecole 1815

Is de urbex locatie toegankelijk?

Ja, zeer toegankelijk. Geen enkel probleem om er binnen te komen. 

urbex in belgie

Waar is de locatie?

Een urbex locatie deel ik niet, ook niet via privé contact.Conclusie

Leuke urbex locatie voor tussendoor, het is een redelijk groot gebouw om te verkennen. Het heeft niet de mooiste foto’s opgeleverd maar we zijn weer een urbex ervaring rijker. Ecole 1815 heeft er weer voor gezorgd dat wij een leuke dag hebben kunnen urbexen.

Wat vind je van deze locatie en foto’s?