Een verlaten kasteel in België, urbex locatie Château Wolfenstein

De locatie van urbex locatie Château Wolfenstein in België werd ons in de schoot geworpen. We hadden geen adres van het kasteel. Maar wel van een andere urbex locatie die er in de buurt is. Een prachtig kasteel van de buitenkant gezien. Hopelijk is de binnenkant nog in goede staat en komen we ongezien binnen zonder betrapt te worden door bewakers.

Château Wolfenstein urbex

Het verkennen van Château Wolfenstein

Toen we aankwamen en naar binnen wilden, werden we in de gaten gehouden door iemand volledig in het zwart gekleed en een bril op. Later zijn we teruggekomen om nogmaals binnen te komen. Het blijkt dat Château Wolfenstein bewaakt wordt door bewakers. Dit was er vast één van dus we hebben er goed aan gedaan om niet te veel op te vallen en later terug te komen

Vanaf de buitenkant gezien ziet het kasteel er prachtig uit. Toen Château Wolfenstein (ook wel bekend als Hateau Martha Marek of Chateau de la Guerre in de urbex wereld) nog in goede staat was, zag het er van binnen vast prachtig uit. We zijn benieuwd hoe het er nu van binnen uit ziet.

Château Wolfenstein urbex exploration

We komen weer aan met de auto bij Château Wolfenstein en dit keer ziet het ernaar uit dat er niemand is om ons in de gaten te houden. We springen snel uit de auto, pakken ons fotografie materiaal en lopen rustig richting de achterkant van het pand. Want als je gaat rennen, valt dat meer op dan als je laconiek naar binnen gaat.

We konden via een raam makkelijk binnen komen. Maar toen we eenmaal binnen waren en de urbex locatie gingen verkennen merkten we al snel op dat er veel vandalisme is geweest. En dat is jammer, dat zorgt ervoor dat de foto’s minder aantrekkelijk worden.

Ondanks het vandalisme zijn er toch nog aardig wat foto’s gemaakt door de juiste hoeken te kiezen. Hopelijk maken de foto’s nog steeds indruk op jullie.

Château Wolfenstein urbex in belgie

Wat is de historie van Château Wolfenstein ?

De eerste gedachte bij het zien van het kasteel Château Wolfenstein was dat er een rijke familie in woont maar niets is minder waar. Château Wolfenstein is in 1931 gebouwd door Louis Empain en later verkocht aan familie Fabri in 1936. In 1950 is het kasteel verkocht aan een Belgische FNAPG, dit is een stichting die verantwoordelijk was voor de opvang van oorlogsslachtoffers en politieke gevangenen

urbex Château Wolfenstein

Toen WW2 was afgelopen werd het kasteel gebruikt als verzorgingshuis voor veel oorlogsslachtoffers die leden aan tuberculose en terugkwamen uit het sanatorium in Zwitserland. Na die periode is het kasteel gebruikt als adres voor ex-politieke gevangenen.

Hoe lang de urbex loctatie al verlaten is kan ik helaas niet achterhalen.


Is de urbex locatie toegankelijk?

Toen wij er waren konden we via een raam naar binnen. Let alleen wel goed op de bewaking.

Château Wolfenstein urbex kasteel

Wat is de locatie van Château Wolfenstein?

Ergens in Belgie, net over de grens van Nederland, Frankrijk of Duitsland. Nee, de locatie ga ik dus niet weggeven. Waarom niet? Om de locatie (die toch al niet zo mooi meer is) te beschermen.

wolfenstein

Conclusie

Château Wolfenstein is een pracht urbex kasteel. Hier kom je er niet veel van tegen. Van mij mogen er meer urbex locaties als Château Wolfenstein zijn alleen dan wel met een mooi interieur en decoratie. Leuke locatie, even spannend met de beveiliger maar helaas niet de mooiste urbex locatie van binnen.

kasteel wolfenstein urbex locatie

wolfenstein urban exploration

Wat vind je van deze locatie en foto’s?