Urbex fotografie bij herenhuis Chateau de la Montagne in België

Waarom verlaten mensen een huis terwijl alle spullen er nog liggen? Wat laten ze dan achter, en hoe ziet het eruit als de natuur het herenhuis overneemt? Urbex locatie Chateau de la Montagne is daar een goed voorbeeld van. Lees hieronder over het urbex avontuur en de vele foto’s die zijn gemaakt.

herenhuis Chateau de la Montagne

Het verkennen van Chateau de la Montagne

Na het trotseren van steile wegen met de auto komen we in de buurt van Chateau de la Montagne. Een groot ijzeren hek staat aan het begin van de oprit. Maar ondanks het hek konden we ongezien via de zijkant van het landgoed het terrein op. De eerste indruk van het herenhuis is “wauw”! Het is niet al te groot maar het staat mooi naast veel bomen waardoor het op een sprookjeshuis lijkt.

urbex Chateau de la Montagne

Het was makkelijk om binnen te komen, vandalen hadden een raam ingegooid waardoor we ongezien naar binnen konden kruipen. Wij hadden al vele foto’s gezien van Chateau de la Montagne ook wel Chateau de la M genoemd. Maar bij het verkennen van het gebouw en de aanwezig interieurdecoratie verdween ons enthousiaste gevoel al snel.
Bij Chateau de la Montagne hebben vele schilderijen aan de muur gehangen. De schilderijen zorgen voor een prettige sfeer en een mooie urbex vibe. Maar helaas waren deze allen gestolen. Dat gebeurt er als urbex locaties gedeeld worden met de verkeerde mensen en/of vandalen erachter komen dat er iets mee te nemen valt.

urbex fotografie Chateau de la Montagne

Ondanks dat hebben we toch interessante foto’s kunnen maken. De buitenkant van het gebouw is bedekt met hedera en wanneer je het balkon oploopt ziet dat er sprookjesachtig uit. Ook lagen er nog MRI scans en boeken. En de grote mooie houten trap mag er ook zijn. De eetkamer met stoelen is mijn persoonlijke fotofavoriet.

Wat is de historie van Chateau de la Montagne?

Helaas heb ik geen geschiedenis kunnen vinden van de urbex locatie. Jammer, want ik had graag willen weten waarom het herenhuis leeg staat.

Chateau de la Montagne urbex

Is de urbex locatie toegankelijk?

Ja, let alleen wel op de buren. Die houden het huis in de gaten.

Chateau de la Montagne urbex fotografie

Wat is de locatie van Chateau de la Montagne?

De locatie kan ik helaas niet delen, wel kan ik aangeven dat het in België is.

urbex fotografie belgie Chateau de la Montagne

Conclusie

Chateau de la is Montagne een mooi herenhuis van de buitenkant en was ooit ook mooi aan de binnenkant. Helaas waren wij er te laat om dit mee te mogen maken. Ondanks dat zijn er toch mooie foto’s gemaakt en is er een leuke urban fotoserie uit voortgekomen.

urbex kunst
urbex MRI scan Chateau de la Montagne
Urbex fotografie bij herenhuis Chateau de la Montagne in België

Wat vind je van deze locatie en foto’s?

Chateau de la Montagne