Foto’s maken op een verlaten kerkhof.

Deze Urbex-trip ging naar een oud kerkhof, wat gelegen ligt in een bos, niet ver over de grens in België. Het staat bekend als het Cemetery of the Insane. Het idee om op een kerkhof foto’s te maken verzin je ook niet elke dag. Maar door foto’s van andere fotografen van Cemetery of the Insane zijn we toch geïnspireerd geraakt en de uitdaging aangegaan. We hebben rustig foto’s kunnen maken, en hebben geen rare dingen meegemaakt. Maar toch voel je aan je energie, dat je niet echt welkom bent.

Wat achtergrond informatie van dit prachtige verlaten kerkhof

In Oud-Rekem staat het Kasteel van D’Asprimont Lynden. In 1921 kreeg dit kasteel de functie van psychiatrisch ziekenhuis. Het stond bekend als het ‘Rijkskrankzinnigengesticht’. In die tijd werden psychiatrische patiënten uit de maatschappij geweerd en bleven de rest van hun leven in inrichtingen als deze. Ze hadden geen familie meer of hadden alle banden met hen verbroken. In het gesticht in Oud-Rekem verbleven alleen maar mannen. De mannen die daar kwamen te overlijden werden begraven op een kerkhof gelegen in het bos een eindje van het gesticht vandaan.

Tussen 1921 en 1981 zijn hier ongeveer 1750 patiënten begraven. Dit kerkhof staat nu bekend als the Cemetery of the Insane in de ‘Urbex scene’ maar het kerkhof is vrij toegangelijk, gelegen aan een doorgaande weg en nog redelijk onderhouden. Desondanks hangt er op het kerkhof een mysterieuze sfeer. Waarschijnlijk door het achtergrondverhaal maar ook de ligging in het bos, de lijkhuisjes bij de opening en de ouderdom van het kerkhof dragen hier aan bij.
Het kerkhof is waarschijnlijk het mooist vast te leggen met wat ochtenddouw en een opkomende zon. Dus vroeg op en hopen dat je die omstandigheden treft.

Hier kun je de foto’s zien die ik er heb gemaakt.

urbex cemetery of the insane
Wie had dat ooit verwacht? Dat een teddybeer en een verlaten kerkhof een unieke foto kan opleveren.

de verlaten grafsteen
cemetery of the insane verlaten begraafplaats in belgie
cemetery of the insane

urbex exploration begraafplaats belgie
verlaten kerkhof in belgie
verlaten kerkhof zwart wit