Van kunst, naar urbex

Fotografie is een vorm van kunst, of is het kunst? Het antwoord daarop zal verschillen per persoon. Kunst is er in vele vormen, maar wat gebeurd er als kunst gecombineerd wordt met urbex fotografie? Dan kom je uit bij de urbex locatie Atelier Decor.

atelier decor

We rijden door België en komen in de buurt van Atelier Decor. Dit is het moment dat je voelt dat er wat spanning komt, waarom? Omdat je weet dat je zonder gezien of betrapt te worden naar binnen wilt, en het moment is bijna daar. De verlaten villa blijkt midden aan een gerenoveerde drukke weg te staan. De enige manier om binnen te komen is via de voorkant. Wat zou jij doen? Wij zijn rustig en lachend naar binnen gelopen zodat mensen de indruk krijgen dat het normaal is, en wij geen criminelen zijn.
De cement kunstenaar. Maar wie is het?

Atelier Decor blijkt al jaren niet bewoond te zijn. Hoe kan het dat een villa als deze verloederd is? En waarom heeft niemand de villa opgeëist of gekocht? Het blijkt dat de cement kunstenaar zeer bekend was tussen 1915 en 1940 vanwege zijn lourdesgrotten en ornamenten en zijn naam is Victor Janssens. Hij is uiteindelijk overleden (wanneer is onbekend) en zijn zoons namen het atelier over.

Wil je meer weten over de geschiedenis kijk dan op de volgende website:
Geschiedenis Atelier Decor

atelier decor huis

Atelier Decor, wat een apart huis

Als je in de woonkamer staat lijkt het op een attractie van de efteling. Ook kwamen wij een verdwaalde E.T. tegen die het naar zijn zin had. De villa is niet al te groot, maar zijn atelier is dat wel. Overal kwamen we verfblikken en veel cement tegen. Op de bovenverdieping viel het tegen en hebben we niet veel op de foto gezet.

atelier decor urbex

Conclusie

Atelier Decor is een leuke fotografie locatie. De wat aparte huiskamer maakt urbex leuk, en er zijn wat interessante foto’s gemaakt. Het is niet de beste fotografie plek maar wel leuk om eens bezocht te hebben. De villa is gebouwd in 1912, verlaten in 2001 en gesloopt in 2013.

urbex potten
oude flessen
e-t
cultuur en handel
carbonel
Atelier Decor