Parkbrug Antwerpen

De Parkbrug bij Antwerpen Kop Spoor Noord is een brug die architectonisch zeer interessant is voor fotografie. De opening van de parkbrug was in 2016. Voor de brug is in 2021 een fietshelling aan de kant van het eilandje geplaatst en ligt in het binnengebied tussen de Entrepotkaai, Londenstraat en Italiëlei. De fietsers hoeven daarom niet meer de fiets te tillen of de lift te gebruiken. De Parkbrug Antwerpen is ontworpen door architect Ney & Partners.Is de Parkbrug Antwerpen interessant genoeg om te fotograferen?

De brug heeft de uitstraling van een futuristisch ontwerp. De gaten in het ontwerp creëren een leuk effect met het zonlicht en de diepte perceptie in combinatie met een groothoeklens maken de Parkbrug Antwerpen interessant om te fotograferen.

Eventueel een model voor een fotografieportret in de fietstunnel kan toffe foto’s opleveren maar ook het fotograferen van de brug in Antwerpen met verschillende hoogtes. Het is wel aan te raden om een HDR foto te maken en die later in Photoshop te bewerken. Dit hoeft niet als je fototoestel of telefoon over een hoog dynamisch bereik beschikt.

Wat zijn de project gegevens van de Parkbrug Antwerpen?

Het doel van architect Ney & Partners was een architectonisch en constructief ontwerp van een fiets- en voetgangersbrug voor de opdrachtgever City of Antwerp – AG Vespa. De lengte van de brug is 70 meter en het budget voor het project was €1.120.000. De einddatum van het project stond gepland tussen 2014 – 2016. Het project is dus op tijd gerealiseerd.Is de brug makkelijk te bereiken?

Ja, het is zeer toegankelijk. Je kan de auto rond de brug parkeren en te voet verdergaan.

Waar is de locatie?

De locatie ligt zoals beschreven in Antwerpen, ook wel Anvers genoemd in België. Het exacte adres van de brug is te vinden via de volgende link in Google Maps. De Parkbrug Antwerpen ligt naast de campus Spoor Noord – Noorderplaats. Wanneer je er bent, kijk dan ook eens om je heen want de architectuur rond de brug ziet er goed uit.