Havenhuis Antwerpen

Het Havenhuis, ook wel de Port authority building genoemd, is een fraai architecturale verschijning in Antwerpen en is ontworpen door het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het nieuwe gebouw staat op het oude gebouw bij het Antwerpse eilandje in het noorden van Antwerpen en doet het goed op een foto. De start van de bouw was in 2007 en de opening was in 2016. Het gebouw is tegen betaling te bezoeken zodat het interieur tijdens een rondleiding bekeken kan worden.Is het Havenhuis Antwerpen interessant genoeg om te fotograferen?

De architectuur van het gebouw is werkelijk prachtig en uitermate geschikt voor fotografie. Oud en nieuw versterken elkaar en maken het een architectonische belevenis. Het gebouw is op verschillende manieren te fotograferen. Vanaf een afstand maar close-ups zijn ook mogelijk. Om het Havenhuis te Antwerpen helemaal op de foto te zetten is wel aan te raden om een groothoek objectief mee te nemen.

Port authority building

Wat zijn de projectgegevens van het Havenhuis Antwerpen?

Het Havenhuis Antwerpen is een publiekelijk gebouw. De opdrachtgever was het gemeentelijk havenbedrijf Antwerpen. De volgende bedrijven hebben er ook aan meegewerkt: Tijdelijke vereniging van: Zaha Hadid Architects (ontwerpend architect) Bureau Bouwtechniek (uitvoerend architect) Studiebureau Mouton (stabiliteit) Ingenium (technieken) In onderaanneming: Origin (restauratie) en aannemer Interbuild.

Het bouwjaar van het oude pand dateert uit 1912 en het oorspronkelijke ontwerp was van Alexis Van Mechelen. De oppervlakte van het havenhuis is 10.000 m² <…<25.000 m² en de kostprijs is lager dan € 25.000.000.Is het Havenhuis makkelijk te bereiken?

Ja, dat is het zeker. Het Havenhuis ligt aan een drukke weg en je kan er praktisch naast parkeren. Wel is het even zoeken waar je de auto het best kan parkeren. Maar als je er eenmaal bent dan ben je blij dat je de keuze gemaakt heb om het Havenhuis op de foto te zetten.

havenhuis antwerpen

Waar is de locatie?

Adres van het Havenhuis: Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen, België. De route kan gevonden worden via Google maps.Rondleiding, events en tickets

Voor het boeken van een rondleiding om de binnenkant van het havenhuis te bekijken kan je de volgende website gebruiken: experienceantwerp.be Daar is alles te vinden over de prijs en wat je kan verwachten. Zoek je contact? Kijk dan op portofantwerpbruges.com.

antwerpen havenhuis